Streekproducten

Smaak van de Waard kiest voor verse, bij voorkeur lokale biologische ingrediënten, met weinig vet en toegevoegde suikers. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van verse groentes en vlees of vis van lokale leveranciers uit de regio Krimpenerwaard en Rotterdam .Dit met oog voor duurzaamheid. Ook zijn er veel locaties waar Smaak van de Waard terecht kan voor workshops of evenementen. Bekijk hieronder enkele samenwerkingen.

Onze streekproducten leveranciers

tempeh sasker smaak van de waard

Clark Fermentation

CLARK maakt unieke gefermenteerde producten. Sojavrije tempeh, kombucha en veganistische kimchi. Lekker, gezond, vol leven!

smaak van de waard, catering aan huis, thuis kok, catering rotterdam

Rechtstreex

Rechtstreex bouwt met een netwerk van klanten, collega’s, wijkchefs, boeren en makers een lokale, korte voedselketen. Rechtstreex maakt het mogelijk om inkopen te doen bij lokale boeren en voedselmakers. Wij kopen hier onze groenten en fruit in.

zeeuwse kip smaak van de waard boer

Zeeuwse Kip

Hier krijgen de kippen de rust en de ruimte om in optimale omstandigheden en zo natuurlijk mogelijk op te groeien. Wij nemen bij boer Boris niet alleen kip af, maar ook edelhert en witte wijn uit zijn eigen wijngaard.

High Wine

Wijnmakkers

Voor het leveren van wijnen werkt Smaak van de Waard graag samen met 23 Wine Import. Dit bedrijf focust zich op wijnhuizen die in Nederland nog onbekend zijn, maar toch wijnen produceren van hoge kwaliteit en een mooi verhaal hebben.

Smaak van de Waard blog streekproducten hoeve linquenda

Hoeve Linquenda

Hoeve Linquenda is een veelzijdig veehouderij bedrijf. Restaurant aan Huis haalt hier haar rund- en lamsvlees. Daarnaast organiseert de hoeve activiteiten in de groene en ecologische dienstverlening. Op de boerderij hebben ze schapen en enkele vleeskoeien. De weilanden waar deze dieren de meeste tijd van het jaar grazen is voor het grootste gedeelte natuurgebied. In dit gebied staat de weidevogel centraal. Daarnaast krijgen ook andere flora en fauna uitgebreide aandacht, zodat Hoeve Linquenda bijdraagt aan het in stand houden van de biodiversiteit.

zjee cafe smaak van de waard

Zjee Café – koffie catering & leverancier

Zjee Café is de ideale koffie cateraar die je echt wilt hebben. Zowel zakelijk als particulier heeft Dongge Veenstra van Zjee Café een aantrekkelijk aanbod van de lekkerste en eerlijkste koffies (en verse thee). Daarnaast levert Dongge ook o.a. specialty koffiebonen aan haar klanten en staat zij voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en sociale betrokkenheid. De boer een eerlijke prijs. Samen kunnen wij dit waarmaken.

wildhuys smaak van de Waard

Het Wildhuys

Het Wildhuys is vol met passie voor natuur, eerlijk én lekker eten. Ze verkopen wild en wildproducten uit de Krimpenerwaard, natuurlijk lokaal en verantwoord geoogst uit de vrije natuur. De nadruk van het aanbod ligt op producten met wilde gans.

jan de waard visserij smaak van de waard

Jan de Waard Visserij

Wie op zoek is naar verse rivierkreeft en gerookte paling (en gerookte makreel, alleen rond de kerst) hoeft niet verder te zoeken! Verser kunt u het namelijk niet krijgen. Jan de Waard is als prijswinnende paling roker en bovendien gepassioneerd visser een zeer gewaardeerde leverancier van Smaak van de Waard.

Chutney Gerookte Ui van Manenwolf's Rokerij & Foodlab

Manenwolf’s – Rokerij en Foodlab

Met een frisse blik op (vaak eeuwenoude) technieken ontwikkelt Manenwolf’s hedendaagse producten voor de avontuurlijke eter en (thuis)kok. Wapens in de strijd tegen liefdeloos voedsel en slechte smaak. Smaak van de Waard is onder andere fan van de gerookte uien chutney, de mosterd kaviaar en tempeh van Hollandse bonen.