Lokale Top Leveranciers

Lokale Leveranciers van Topkwaliteit

Krimpenerwaard, Rotterdam en omgeving

Onze leveranciers zijn de sleutel tot succes – hoe goed je ook kan koken, zonder producten van top-kwaliteit wordt het niets! Lekker gezond en duurzaam is waar Smaak van de Waard voor staat. Hieraan wordt bijgedragen door lokale leveranciers van verse producten. In deze blog enkele van onze favoriete adressen in de Krimpenerwaard, Rotterdam en omgeving.

Ab – rundvlees, lamsvlees, schapenvlees

Ab is natuurbeheerder, hij beheert enkele natuurgebieden in de Krimpenerwaard. Dit doet hij onder andere door de inzet van schapen en runderen. Als aanvulling op zijn inkomen slacht hij elk jaar enkele runderen, schapen en lammetjes. Dit vlees wordt verkocht. Het is echt prachtig vlees en heeft een lichte wildsmaak. Immers, de dieren hebben hun hele leven in de natuur van Krimpenerwaard doorgebracht, en dat proef je. Geen standaard vlees dus, maar echt iets voor de liefhebbers. Neem gauw een kijkje op de site!

Jan de Waard Visserij – rivierkreeft en paling

De invasieve soort Amerikaanse rivierkreeft is een plaag, ze vreten de sloten kaal waardoor planten en ander leven verdwijnen. Bovendien brengt de kreeft schade toe aan de oevers van sloten en andere wateren. Ongedierte en delicatesse tegelijk! Tevens levert Jan de Waard visserij prijswinnende gerookte paling in Krimpenerwaard. Bekijk eens de site van Jan de Waard.

De Mengelmoestuin – ei, kruiden, vruchten naar seizoen

De Mengelmoestuin is een van de leveranciers met een natuurlijke oogsttuin is waarbij alles door elkaar staat. Een echte gebruikstuin waar veel “wild” geoogst kan worden. Hierbij wordt er op natuurlijke wijze geteeld. Natuurlijk in samenwerking met de kosmos, fruit, bloemen en geneeskrachtige kruiden. Niet strak op rij, maar zoals de natuur het bedoeld heeft. Alles wat hier groeit is bruik- en/of eetbaar. De tuin heeft verschillende Boomgaarden met een grote diversiteit aan fruitbomen. Bovendien scharrelen er op de tuin een toompje Twentse hoenders voor de eitjes, voor de gezelligheid en als biologisch bestrijdingsmiddel. Ook houden ze bijen, die heel belangrijk zijn voor het evenwicht en de bestuiving op de tuin. Benieuwd geworden naar de mooie tuin? Klik eens wat rond op de site!

Molen den Arend – meel

Het uit 1869 daterende bouwwerk is uniek in de Krimpenerwaard en gezichtsbepalend voor Bergambacht. Naast diverse soorten “Den Arend Meel” worden ook andere streekproducten verkocht.

Kaasboerderij Schep – kaas, melk, ijs

Deze innovatieve boerenfamilie – winnaar van de Ondernemersprijs MKB 2017, en Gouden Kaasplak Trofee Boerenkaas Cum Laude 2010 voor de allerlekkerste Boerenkaas van Nederland – stelt zijn boerderij graag open voor publiek. Het bekijken van de jaarlijkse koeiendans (eind april) is echt de moeite waard. Maar ook voor workshops, kinderfeestjes en vergaderingen kan je hier terecht. De winkel is een fijn rustpunt om tijdens een fietstocht door de Krimpenerwaard even te pauzeren met hun heerlijk boeren schepijs.

De Keuken van het Ongewenste Dier – gans

“de Keuken van het Ongewenst Dier” is dé Keuken die producten verkoopt van ongewenste diersoorten. Bovendien wordt door deze installatie in Krimpenerwaard een statement gemaakt van de absurditeit in de wijze van vleesproductie en maatschappelijk niet aanvaarde dieren. Neem eens een kijkje op de site.

Meer leveranciers in Krimpenerwaard
Buitengewone varkens (Haaften) Worst
Imkerij de Nesse (Oudekerk) Lindehoning
Jan Bax (Veen) Sinaasappellimonade & Frambozenjam
Boomgaard de Lekbongerd (Schoonhoven) Appel/peren sap
Kaapse Brouwers (Rotterdam) Bier
Manenwolfs Rokerij & Foodlab Zwarte bonen tempeh
Naturally Granola (Lekkerkerk) Heerlijke ambachtelijk bereide granola

Tot slot werkt Smaak van de Waard samen met nog veel meer lokale leveranciers. Neem eens een kijkje bij de samenwerkingen voor meer inspiratie.