Ingrediënten 4 personen
12 Afribollen
4 eetlepels sinaasappel confituur
100 g rozijnen
Rum om mee te marineren
4 eetlepels geraspte donkere chocolade
Bestel het Smaak van de Waard kookboek vol streekproducten voor slechts 24.50
Afribollen bevatten een kleine hoeveelheid rum-essence en rozijnen. Daarom combineert het heerlijk met deze ingrediënten in dessert. Dit dessert is gemakkelijk voor grote groepen te bereiden. Ideaal tijdens de feestdagen of verjaardag.
Bereidingstijd 10 minuten, marineertijd 2 uur
- Marineer de rozijnen ongeveer 2 uur in de rum. Ze moeten net onder de rum staan.
- Rasp de chocolade. Of gebruik pure hagelslag van goede kwaliteit.
- Leg op ieder bord een eetlepel sinaasappel confituur.
- Schik de gemarineerde rozijnen om de confituur. Deze stappen kan je allemaal van tevoren doen. Zo hoef je tijdens het eten slechts eventjes de keuken in om de Afribollen in de oven te zetten.
- Verwarm de Afribol in de oven, 10 minuten op 160 °
- Schik op elk bord 3 Afribollen, bovenop de sinaasappel confituur. Garneer met de geraspte chocolade.
Lokale producten
Afribollen van de Afribol Company