Afribol dessert met dronken rozijnen

Ingrediënten 4 personen

12 Afribollen

4 eetlepels sinaasappel confituur

100 g rozijnen

Rum om mee te marineren

4 eetlepels geraspte donkere chocolade

Afribol smaak van de waard kookboek

smaak van de waard kookboek met streekproducten

 

 

 

 

 

 

 

 

Bestel het Smaak van de Waard kookboek vol streekproducten voor slechts 24.50

Afribollen bevatten een kleine hoeveelheid rum-essence en rozijnen. Daarom combineert het heerlijk met deze ingrediënten in  dessert. Dit dessert is gemakkelijk voor grote groepen te bereiden. Ideaal tijdens de feestdagen of verjaardag.

Bereidingstijd 10 minuten, marineertijd 2 uur

  • Marineer de rozijnen ongeveer 2 uur in de rum. Ze moeten net onder de rum staan.
  • Rasp de chocolade. Of gebruik pure hagelslag van goede kwaliteit.
  • Leg op ieder bord een eetlepel sinaasappel confituur.
  • Schik de gemarineerde rozijnen om de confituur. Deze stappen kan je allemaal van tevoren doen. Zo hoef je tijdens het eten slechts eventjes de keuken in om de Afribollen in de oven te zetten.
  • Verwarm de Afribol in de oven, 10 minuten op 160 °
  • Schik op elk bord 3 Afribollen, bovenop de sinaasappel confituur. Garneer met de geraspte chocolade.

 

Lokale producten

Afribollen van de Afribol Company